У неділю , 17 вересня, з благословення настоятеля Хрестовоздвиженського храму протоієрея Богдана Думіндяка , діти , що навчаються в недільній школі при храмі , відвідали духовну перлину Донеччини – Свято –Успенську Святогірську Лавру. Екскурсія розпочалася з території Свято – Успенської Лаври . Юні паломники побували на богослужінні в Свято -Успенському соборі, приклалися до нетлінних святих мощей угодників Божих ,з благоговінням поклонилися мощам Іоанна Затворника, помолилися перед чудотворною Святогірською іконою Божої Матері . Під час відвідування печер дізналися багато цікавих фактів про життя святих і преподобних старців. Велике враження справила на учнів церква святителя Миколая . Там панувала якась особлива благодать і навіть здавалося , що церква виросла із крейдяної скелі. Цей чудовий архітектурний шедевр милує очі туристів та паломників. Навіть на думку приходять слова поета Михайла Петренка:
«Дивлюсь я на небо- та й думку гадаю:
Чому я не сокіл,чому не літаю?
Чому мені, Боже, ти крилець не дав?
Я б землю покинув і в небо злітав…»
Також вихованці недільної школи побували на могилі Іоанна Святогірського , який провів у затворі 17 років . Він володів чудотворним даром та був прозорливим . Відвідали меморіал загиблим воїнам під час визволення Донбасу в 1943 році , величавий пам’ятник Артему,зоопарк,скит на честь ікони Божої Матері « Всіх скорботних радість» у с.Богородичне.
Чисте повітря,крейдяні схили , чудові краєвиди , а найголовніше – молитва поселили в серцях і дорослих , і дітей мир , спокій і гармонію . Трохи втомлені , але щасливі й переповнені приємними враженнями ізюмчани повернулися додому.

Просмотров: (45)

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru