Канікули – це пора веселих емоцій та цікавих вражень . Саме так провели осінні канікули діти, що навчаються в недільній школі при Хрестовоздвиженському храмі в м. Ізюмі.
25 жовтня , з благословення настоятеля храму протоієрея Богдана Думіндяка , діти відвідали столицю України – Київ. Місто відразу вразило всіх своєю красою й неповторністю. Знайомство з містом розпочалося з Свято – Георгіївського храму , де діти й батьки не тільки помолилися , а й попросили Божого благословення провести день для спасіння душі . Ідучи широкими київськими вулицями , слухаючи захоплюючі розповіді протоієрея Олександра Панасенка про архітектурні пам’ятки та видатні місця столиці, діти із захопленням роздивлялися навкруги , а їхні очі так і світилися вогнем незвіданого та цікавого. Перед ними пропливала велична картина історичного минулого, будівлі якого вражають і тепер:це Київський національний університет , затишний міський парк з монументом українського поета Т. Шевченка ,Будинок учителя, біля фасаду якого знаходиться пам’ятник Михайлу Грушевському , Київський оперний театр , який є однією з головних визначних пам’яток київського центру, Софіївський собор – архітектурна перлина 11ст., пам’ятник Богдану Хмельницькому, історія будівництва якого вже стала міською легендою, Михайлівський Золотоверхий монастир, Старокиївське городище, де розташовувалися перші храми й палаци , а поруч , ніби летить у повітрі ажурно – химерна Андріївська церква – шедевр бароко великого архітектора Растреллі, парк Слави , меморіал жертвам голодомору в Україні. Та найбільше сподобався найстаріший монастир східнослов’янських земель – Києво – Печерська Лавра – велика святиня нашої Батьківщини .
Пізнавальною для дорослих і дітей була екскурсія територією Лаври . Багато приємних вражень і навіть здивувань залишилося від відвідування Ближніх і Дальніх печер , де кожен з вірою , молитвою й Божим страхом прикладався до нетлінних святих мощей угодників Божих .
Трохи втомлені, але з веселим настроєм , дорослі й діти гуляли вечірнім Хрещатиком, ошатно прикрашеним самою природою в барвисті осінні кольори , милуючись його красою.
Ось так активно й насичено , а головне з молитвою , пройшов день. Духовно збагатившись , доторкнувшись до минулого , щасливі й переповнені позитивними емоціями та великою вдячністю ізюмчани повернулися до рідного міста.
Ця поїздка ,безумовно , принесла багато користі для кожного паломника , укріпила віру й любов до свого православного краю та колиски православ’я в Україні – славного міста на Дніпрі – Славуті Києва.

Просмотров: (62)

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru