Воскресіння Христове – це найвеличніше Торжество Церкви Христової , тому воно відзначається з особливою урочистістю і святістю.
У ніч із 7 на 8 квітня Пасхальне Богослужіння у Хрестовоздвиженському храмі розпочалося з читання Діянь святих Апостолів.
Міський голова Валерій Віталійович Марченко привіз в храм Благодатний вогонь, який зійшов у Велику Суботу на Гробі Господньому в Єрусалимі і був доставлений в Україну офіційною делегацією Української Православної Церкви . З великою радістю зустріли святиню священнослужителі й парафіяни , запаливши свічки та лампадки у храмі.
На катавасії 9- ї пісні Плащаниця із зображенням погребенного Христа була перенесена з храму на святий престол .
Урочисте Богослужіння розпочалося хресним ходом навколо храму . Перед зачиненими дверима церкви духовенство разом з парафіянами заспівали тропар Воскресінню Христовому . На сотні метрів було чути життєстверджуючі слова :«Христос Воскрес ! Воістину Воскрес!» Під час Пасхальної утрені отець Богдан прочитав слово Іоанна Златоуста .
Святкову Божественну літургію звершив настоятель храму протоієрей Богдан Думіндяк у співслужінні протоієрея Олександра Панасенка . Після Євангелія отець Олександр прочитав Пасхальне послання митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея .
Після заамвонної молитви священнослужителі освятили артос та прочитали молитви на освячення пасхальних приношень . Артос (грец. хліб) – це велика просфора із зображенням на ній Воскресіння Христового, яка знаходиться на аналої у храмі протягом Світлої седмиці . У п’ятницю вечером артос роздрібнюється та роздається віруючим наступного дня після Літургії.
Також отець Богдан привітав усіх присутніх з Христовим Воскресінням , побажав , щоб пасхальна радість ніколи не залишала віруючі серця , щоб благодать Святого Духа супроводжувала усі починання церковних чад , щоб Господь беріг нас у єдності й любові та благословим миром весь український народ . А щоб так сталося , усім нам треба більше молитися , особливо у ці Великодні свята . По завершенні святкового Богослужіння священнослужителі окропили святою водою паски та всіх присутніх.
Ніхто в цей день не повертався у свої домівки засмученим , бо Господь , Який у третій день воскрес , наповнив світ та душі людей ласкою небесною , братською любов’ю та святковим настроєм.

Просмотров: (47)

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru