9 серпня Православна Церква святкує пам’ять святого великомученика й цілителя Пантелеймона. У цей день своє престольне свято відзначає парафія Хрестовоздвиженського храму м. Ізюма , у якому лівий вівтар освячений на честь святого.
Святкове богослужіння розпочалося з молебня, на якому було звершено мале освячення води. Божественну літургію очолив настоятель храму протоієрей Богдан Думіндяк у співслужінні клірика храму протоієрея Олександра Панасенка та настоятеля Свято – Преображенського храму м. Ізюма архімандрита Симеона Негрецького .
Після святкової Літургії відбувся хресний хід навколо храму.
Наприкінці богослужіння отець Богдан привітав усіх з престольним святом , подякував священнослужителям та вірянам за спільну молитву , розповів про життєвий шлях і численні чудеса святого святого, які заради спасіння наших душ і донині здійснюються через благодатне заступництво Пантелеймона . Також настоятель храму побажав усім присутнім , щоб святий великомученик і цілитель Пантелеймон сповнював духовною радістю й душевним миром усіх , хто з молитвою й вірою звертається до нього .

Просмотров: (37)

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru