18 грудня 2017року, напередодні свята чудотворця Миколая, у Хрестовоздвиженському храмі м . Ізюма було звершено Всенічне бдіння з літією та полієлеєм.
19 грудня , у день пам’яті одного з найбільших угодників Божих ,громада Хрестовоздвиженського храму , у якому правий вівтар освячений на честь святителя Миколая ,відзначає престольне свято .
Святкове богослужіння розпочалося з молебня, на якому було звершено мале освячення води . Божественну літургію очолив настоятель храму протоієрей Богдан Думіндяк у співслужінні клірика храму протоієрея Олександра Панасенка. Під час богослужіння були звершені Таїнства Сповіді та Євхаристії . Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням парафіян святою водою .
Свято продовжили вихованці недільної школи . Діти порадували присутніх віршами , піснеспівами , театралізованою сценкою, присвяченими Святителю Миколаю. Наприкінці богослужіння отець Богдан привітав вірян з престольним святом , подякував за спільну молитву , розповів про життя святого: «Мабуть, у нашій країні немає такого міста, немає такої родини, яка не знала б про цього великого подвижника й угодника Божого. Святитель Миколай досяг дуже багатьох чеснот ще при житті. Він невпинно відстоював чистоту християнського віроучення, про що свідчить жорстка позиція святого в боротьбі з єресями. Найбільш небезпечною єрессю у IV столітті було аріанство, яке ставило під сумнів Божественність Другої Іпостасі Пресвятої Трійці – Бога Сина. Проти цієї єресі був скликаний Перший Вселенський Собор. Святитель Миколай був учасником цього Собору. Він не побоявся сміливо виступити проти Арія, хоча більшість державних чиновників і частина єпископів стояли на боці єретика. Така позиція може бути пояснена лише одним – твердою вірою в Христа й бажанням до самої смерті стояти за Його святу Церкву. Адже Господь очікує від нас справжньої віри, тієї віри, яка допоможе нам відкрити двері в життя вічне, ті двері, через які пройшов святитель Мирлікійський Миколай».
Усім присутнім дітям у храмі були вручені солодкі подарунки .
Святкування закінчилося трапезою, на яку були запрошені всі, хто прийшов у цей день розділити радість храмового свята.

Просмотров: (49)

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru